E albastru! E verde! E… pe aroape, Pantone LLC a incoronat Pantone 15-5519 Turquoise ca fiind culoarea anului 2010.

Helmut Eifert, de la Pantone, afirma ca Turcoazul “se crede a fi un talisman protector, culoarea compasiunii si a vindecarii profunde, deasemenea o culoare a credintei si a adevarului, inspirata de apa si cer. Pe parcursul anilor de studiu, am descoperit ca turcoazul reprezinta deasemenea o evadare pentru multi – ducandu-i intr-un paradis tropical, placut si ispititor, chiar si ca o fantezie doar.”

Pantone 15-5519 Turquoise

Fie ca ne-o imaginam ca un ocean linistit inconjurand o insula tropicala sau o piatra protectoare care ne apara de spirite rele, Turcoazul este culoarea la care majoritatea raspund pozitiv.

Pantone 15-5519 TurquoiseEste universal magulitoare, are atractie atat pentru barbati cat si pentru femei, si se transpune cu usurinta in moda sau design de interior. Cu nuante atat calde cat si reci, Turcoaz se combina usor cu orice alta culoare a spectrului. Turcoaz aduce un strop de emotie culorilor neutre si a marourilor, complementeaza rosu si roz, creaza un look maritim clasic cu albastru inchis, si anima toate celelalte nuante de verde.

 • Reddit
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Digg
 • Twitter

3 Responses to “ Culoarea anului 2010 – Turquoise ”  

 1. 1 is.cristi

  Culoarea anului 2010 ar trebui sa fie Violetul .. Base stie :P

 2. 2 Claudiu

  O culoare foarte bine aleasa.

 3. 3 Cript

  … la facultate eram indragostit de o fata care purta permanent culoarea Turquoise. treptat astfel si am poreclito :-D ah, frumoasă mai era fata aceea :-D…

Leave a Reply