Ca si in fiecare an, Pantone anunta culoarea anului. Pentru 2009 a ales un galben cald si cuceritor, Pantone 14-0848 Mimosa. In aceste timpuri de incertitudine economica si schimbari politice, optimismul este de importanta capitala iar nici o alta culoare nu exprima speranta si inredera in sine mai mult decat galben.

pantone 14-0848 yellow mimosa

“Culoarea galben reprezinta caldura si calitatile ocrotitoare ale soarelui, proprietati la care, noi oamenii, suntem atrasi in mod natural.” Leatrice Eiseman, director executiv – Pantone Color Institute.

In colectiile de primavara, prezentate in avanpremiera la inceputul toamnei pentru editori si retaileri, aparitii neasteptate de galben au luminat podiumul Carolinei Herrera, Badgley Mischka, Zac Posen si Michael Kors, printre altii.

yellow
de la stanga la dreapta: Ossie Clarke, Paul Costelloe si Nathan Jenden – primavara 2009

 • Reddit
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Digg
 • Twitter

7 Responses to “ Culoarea anului 2009 – Yellow Mimosa ”  

 1. 1 Cariba Heine

  Vai da mine!Ce ma fac eu, deoarece galbenul este culoarea pe care eu nu pot sa o suport!Dar, totusi,ma voi imbraca in galben,deoarece,nu trebuie sa criticam moda, asa-i?

 2. 2 Delia

  Da intradevar galbenul acesta are o mare pondere in ultima vreme in tot ceea ce tine de desing.

 3. 3 Somika

  Dar totusi, nu stiti codul Hex pentru Mimosa?

 4. 4 predrag.jivici

  Cei de la colourlovers.com zic ca asta ar cam fi: HEX: #E4B62C RGB: 228, 182, 44
  http://www.colourlovers.com/color/E4B62C/Mimosa

 5. 5 mada

  imi place!eu aveam oricum mult galben in garderba,,pe care nu prea l-am purtat anul trecut..am purtat albastru iris..dar anul acesta o sa fie grozav..nu trebuie sa imi cumpar multe,am deja si bluze,geci,fuste,accesorii :D

  grozav!

 6. 6 Raluca

  faina culoare! plina de energie pozitiva- acu imi pare rau ca citesc postul asta la jumatatea anului 2009, ca mi-ar fi prins bine in zilele gri de la inceput de an :)

 7. 7 KARINA

  AS VREA SA STIU CE SE POARTA ANUL ACEST .GALBENUL. ALTE INFORMATII DESPRE MODA AS VREA SA STIU. DE UNDE SA LE IAU?

Leave a Reply