Pantone a desemnat culoarea anului 2008 ca fiind Pantone 18-3943 Blue Iris, un albastru-movuliu imbinat armonios. Imbinand stabilul si efectele calmante ale culorii albastre cu calitatile mistice si spirituale ale culorii mov, Blue Iris satisface nevoile de incredere in sine intr-o lume complexa in timp ce adauga un iz de mister si emotie.

pantone 18-3943 blue iris

“Dintr-o perspectiva de prognozare a culorii, am desemnat culoarea PANTONE 18-3943 Blue Iris ca fiind culoarea anului, pentru ca reprezinta cel mai bine tendinta culorii in moda, cosmetice si produse de uz casnic, ale anului 2008” explica Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

“Precum o oglindire a anilor, Blue Iris combina aspectul demn de incredere al culorii albastru cu unul puternic si adanc spiritual al culorii mov. Din punct de vedere al emotiilor, este puternic si meditativ, cu un iz magic. Priviti-o combinata in mod artistic cu mov-uri de culoare mai inchisa, rosu-maroniu, galben-verzui si nuante de gri.”

 • Reddit
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Digg
 • Twitter

13 Responses to “ Culoarea anului 2008 – PANTONE Blue Iris ”  

 1. 1 andra

  kkt de culoare!

 2. 2 Sorin Horotan

  Draga Andra, ai putea sa fi te rog mai explicita, ca nu inteleg exact ce din culoarea culorii asteia iti aduce aminte de kkt? Sau ai zis sa fi si tu asa putin agresiva ca da bine.

 3. 3 Stian

  Nu sunt de acord cu andra. A cam facut-o pe musca…dar in fine.
  Revenind la subiect, adica la culoare. Ca si web design-er pot afirma ca e o culoare chiar interesanta. Dar, bineinteles, totul depinde acum de contextul cromatic general al proiectului.

 4. 4 quinn

  culoaree e admirabila..intr-adevar..ceva magic…am o pijama la fel..si astept sa imi imbogatesc colectia de haine…Nu sunt o obsedata …ci doar imi place ca energia sa creasca prin haine…conteaza foarte mult stilul si cata importanta acorzi aspectului…mdaa..deci…NOTA 10

 5. 5 mara

  asta e indigo nu albastru, dar altii spun ca galbenul este culoarea anului. dar ce ziceti de roz-bonbon-cu picatele-dungi si romburi?????????

 6. 6 adda

  :-& cea mai najpa culoare…..

 7. 7 symonne

  este culoarea me a favorita este incredibila de interesanta..

 8. 8 Vulpitza Xutza

  sincera….fiecare are gustul lui…eu una is la mijloc…nu-s ce stiu ce impresionata de aceasta culoare…si mi se pare o prostie sa fi oarecum obsedat sa fi mereu la moda…daca ai de exemplu un tricou care iti vine super bine si nu are culoarea care este la moda…il arunci?….sau nu-l mai porti?…porti ce-ti place si ce-ti vine bine si te scote-n evidenta bineinteles mai ti cont si de culori, dar nu exagerat….asa ca inca nu-s lamirita daca culoarea merita sa fie no 1….alegerea fiecaruia

 9. 9 eooo

  sincer cred ca doar 3% din romani vor alege culoarea asta si astia numai pe la costume

 10. 10 iuliuk

  mie imi plc culoarea blue iris…..dar nu am haine de aceasta culoare ……verde , galben ,si foarte mult alb se gaseste in garderoba mea

 11. 11 iuliuk

  acum in vara asta ce culori se mai poarta ???

 12. 12 larisa

  Eu cred ca e superba culoarea pt ca ma saturasem total de galben si verde fosforescent..tinand cont ca ultima data a fost movul la putere si acum am ajuns la acest indigo…pot spune ca ultima perioada a fost chiar faina in domeniul culorii;)
  Mai ales noi blonder sunt sigura ca ne pinde de minune!;)

 13. 13 Adrian

  Depinde de gusturi foarte mult, daca vorbim de culori totul oate deveni prea subectiv.

Leave a Reply